Chiefs winnen voor de tweede keer op rij! Superbowl 2024 Las Vegas

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 10:07

Chiefs winnen Super Bowl LVIII

De Kansas City Chiefs werden gisteren het eerste team in twintig jaar dat opeenvolgende Super Bowls won met hun 25-22 overwinning op de San Francisco 49ers in overtime. Naast vele fouten, touch downs zagen we helaas weer veel spelers met een blessure uitvallen. Enkel, hamstring en achillespees blessures waren tijdens de finale in Las Vegas in beeld te zien. Gelukkig ligt Las Vegas in de staat Nevada. Een staat waar cannabis volledig legaal is en waar op iedere hoek van de straat wel een dispensary te vinden is. 

Wat heeft cannabis te maken met de Super Bowl en American Football, hoor ik je denken.

80% van de NFL spelers gebruikt Cannabis.

American football heeft een ingewikkelde relatie met cannabis en veel spelers komen er inmiddels openlijk voor uit cannabis te gebruiken.
Cannabisgebruik in de professionele sport is de afgelopen jaren een minder controversieel onderwerp, omdat staten zoals Nevada de beperkingen voor het gebruik van cannabis voor, zowel recreatieve als medicinale, doeleinden versoepelen.

De meeste professionele sportorganisaties in de Verenigde Staten leggen hun atleten nog steeds een verbod op marihuana op, maar steeds meer spelers onthullen dat ze veel baat hebben bij het gebruik van cannabis voor diverse herstel doelen. Bijvoorbeeld running back Le Veon Bell

 

“Als ik terugkijk, is dat wat ik deed”, zei Bell op de op Steelers gerichte NFL-podcast ‘Steel Here’. “Tijdens het seizoen  , rookte ik. Zelfs vlak vóór de wedstrijden rookte ik en ging ik naar buiten en rende ik voor 150% ”

Wat zijn de regels voor het gebruik van marihuana in de NFL?

 

Marihuana wordt in de NFL nog steeds als een verboden middel beschouwd, maar het beleid van de competitie is de afgelopen jaren veel soepeler geworden. In 2021 heeft de NFL Players Association de testvereisten gewijzigd om ervoor te zorgen dat spelers slechts één keer per jaar aan het begin van het trainingskamp op marihuana hoeven te testen.

Zelfs als spelers de jaarlijkse test niet doorstaan, riskeren ze slechts een boete van maximaal drie weken loon, in plaats van een lange schorsing.

Naast lichtere straffen is ook de drempel voor een positieve test substantieel verhoogd. Waar voorheen 35 nanogram voldoende was om een positief resultaat te testen is de drempel nu verhoogd naar 150 nanogram.

 

Welke NFL-spelers gebruiken marihuana?

 

De versoepeling van de marihuanaregels was een belangrijke concessie waar de Spelersvereniging in 2021 op aandrongen, waarbij  mede het aantal spelers dat de plant consumeert werd benadrukt. Cannabisgebruik in de NFL is niet langer een geheim, maar vormde in het verleden een groot risico voor de carrière van spelers. Ricky Williams werd in 2002 verkocht aan de Miami Dolphins in de hoop het gezicht van de franchise te worden. De winnaar van de Heisman Trophy was de NFL Rushing Yards Leader in 2002 en leek klaar voor een schitterende carrière, maar op 27-jarige leeftijd kondigde hij aan dat hij zich terugtrok uit de NFL

Williams ging met pensioen nadat hij bij meerdere marihuanatests positief had getest en heeft sindsdien onthuld dat het intensieve testprogramma een reden was voor zijn vroegtijdige beëindiging van zijn carrière . Hij heeft nu zijn eigen bedrijf dat cannabisproducten verkoopt, Highsman, en weet inmiddels dat het gebruik ervan in de competitie gebruikelijk is. Zijn producten zijn gecategoriseerd in "voor de wedstrijd", "in de rust" en "na de wedstrijd". 

 

“Tegenwoordig gebruikt minstens 80 procent van de NFL-spelers cannabis”, zei Williams. “Ik denk niet dat ze cannabis roken voor de wedstrijden – Maar vooral tegenwoordig is het in veel producten verwerkt zoals energy drinks, spier gels, gummies en olie om te druppelen, het is zo gemakkelijk.


Een voormalige speler die vóór de wedstrijd rookte, is Shaun Smith, voormalig verdediger van de Kansas City Chiefs. Smith werd door Bleacher Report gevraagd of hij ooit high speelde en zijn antwoord was duidelijk.

 

“Ja, ik had een klein ritueel: rook twee blunts voor elke wedstrijd”, antwoordde Smith. “Als ik rook, kan ik me concentreren en daadwerkelijk het werk doen dat ik moet doen en de taken uitvoeren. Het is alsof ik direct in de zone ben.”

 

Meer voorbeelden van cannabisgebruik in de NFL

 

Een recentere gepensioneerde NFL speler, Martellus Bennett, was het eens met de bewering van Williams dat ongeveer 80% van de NFL marihuana gebruikt. Bennett is van mening dat marihuana vaak wordt gezien als een ‘natuurlijker’ alternatief voor de pijnstillers waar veel professionele atleten op vertrouwen.

"Er zijn momenten in het seizoen waarin je lichaam zo'n pijn doet dat je niet de hele tijd alleen maar pillen wilt slikken", zei hij in de Simms & Lefkoe Podcast van Bleacher Report. “Er zijn veel van deze ontstekingsremmers die je zo lang moet innemen dat het begint te vreten aan je lever of nieren en dat soort dingen. En een mens heeft farmaceutische pijnstillers gemaakt, maar de natuur heeft cannabis gemaakt.”

Check hier onze cannabis producten voor sport (helaas in Nederland nog niet met meer dan 0,2% THC) ALLE PRODUCTEN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.