HHC wat is er goed aan?

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 10:16
HHC voor sport

Wat is HHC?

 

We komen het steeds meer tegen HHC olie. Inmiddels wordt de olie om te druppelen ook veel in Nederland aangeboden. HHC is een kleine cannabinoïde die van nature voorkomt in cannabis. Het is nog steeds niet algemeen bekend, maar de commerciële productie van HHC komt net van de grond.

 

HHC verwijst naar hexaan-1-ol (hexa betekent zes; -1- geeft aan dat het één koolstofbinding heeft en ol betekent alcohol), wat een isomeer is van decanol (Deca betekent tien). HHC vormt zich van nature in cannabis wanneer warmte wordt toegepast op THCA of tetrahydrocannabinolzuur.

HHC is nu verkrijgbaar bij meerdere leveranciers. Overwegend in olie om te druppelen en in de vorm van gummies. Bij CBDSPORTS heeft één van onze medewerkers een mummie gegeten. Overigens in de veronderstelling dat dit een CBD mummie was. De reactie was heftig te noemen. Zeker als je het niet verwacht is de psycho-actieve reactie, het gevoel stoned te zijn, niet prettig. 

 

Momenteel testen we een muscle gel met HHC, om te zien of de pijnvermindering op spieren en gewrichten voelbaar is.

 

Hier onder volgt een opsomming van de eventuele voordelen. Gebruik dit als informatie en niet als harde feiten. HHC is onbekend en niet wetenschappelijk bestudeerd! Deze canabinoide zou lijken op THC en ook psycho-actief zijn. Kortom je kan er dus high van worden. Bovendien beweren sommige mensen dat HHC veel effectiever is dan delta-8 en delta-9 THC voor het verlichten van pijn. Dit zou betekenen dat mensen die bijvoorbeeld last hebben van ALS of MS baat kunnen hebben bij HHC olie. Mocht je overigens zeer veel pijn hebben dan is het altijd handig om een huisarts te benaderen, ook als blijkt dat je dankzij HHC olie kunt zorgen voor verlichting van je symptomen.

 

Hexan-1-ol (HHC) is een cannabinoïde die in kleine hoeveelheden wordt aangetroffen op bloeiende cannabisplanten in de trichomen. Het kan worden geproduceerd uit THCA door middel van decarboxylering en HHC is een effectieve ontstekingsremmer.

HHC creëert een gevoel van ontspanning dat kan helpen bij stressverlichting en angststoornissen zoals PTSS. HHC is een effectieve behandeling voor acne vulgaris (acne). Het kan de talgproductie remmen en tegelijkertijd ontstekingen in de huid verminderen. HHC kan ook haargroei stimuleren of haaruitval voorkomen.

 

De eventuele voordelen van HHC

 

Van HHC wordt gezegd dat het specifieke genen remt die het risico op de ziekte van Alzheimer kunnen verhogen. HHC zou een potentiële behandeling kunnen zijn voor de ziekte van Parkinson, inflammatoire darmziekte (IBD), multiple sclerose (MS) en amyotrofische laterale sclerose (ALS). HHC-olie is een natuurlijke eetlustremmer, maar dit is nog niet wetenschappelijk onderzocht en bewezen!

Van HHC is anekdotisch gemeld dat het kalmerende en anticonvulsieve effecten heeft. HHC-olie kan DNA-schade door ultraviolette stralen voorkomen, migraine verminderen, psoriasis behandelen door COX-2-enzymen te remmen, veroudering vertragen en nog veel meer!

 

Waar is HHC goed voor?

 

De anekdotisch genoemde voordelen op een rijtje:

  • HHC is een natuurlijke eetlustremmer
  • Van HHC is gemeld dat het kalmerende en anticonvulsieve effecten heeft
  • HHC-olie kan DNA-schade door ultraviolette stralen voorkomen
  • Vermindert migraine
  • Behandeling voor psoriasis door de remming van COX-2-enzymen
  • Werkt  om je pijn te  verminderen.

 

HHC Producten

HHC-capsules, HHC voor vapen, HHC-eetwaren of HHC-olie oraal innemen. Je kunt HHC ook plaatselijk op jouw huid aanbrengen. 

 

Aanvullende manieren om HHC te gebruiken

HHC-olie via pleisters
HHC vape-vloeistoffen
HHC eetwaren
HHC-capsules

Zal HHC verschijnen op drugstests?

Er is geen antwoord op deze vraag bekend, aangezien HHC niet uitgebreid is bestudeerd. HHC is een kleine cannabinoïde en zal waarschijnlijk niet verschijnen bij drugstests. Er is echter altijd de mogelijkheid dat HHC een positief resultaat kan opleveren bij een drugstest voor cannabis. HHC wordt gewonnen uit HHC-rijke cannabis, dus het zou heel gemakkelijk zijn om HHC voor THC te verwarren. HHC-olie veroorzaakt geen psychoactieve effecten wanneer het wordt geconsumeerd of plaatselijk wordt aangebracht. HHC-olie veroorzaakt geen positief resultaat bij drugstesten in de urine.

Mogelijke bijwerkingen van het gebruik van HHC

Maakt je je zorgen over wat HHC doet in termen van bijwerkingen? HHC kan bijwerkingen zoals vermoeidheid, droge mond en misselijkheid veroorzaken als het in hoge concentraties wordt ingenomen. HHC mag niet worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

 

HHC kan interageren met medicijnen zoals oestrogeen en warfarine, dus het is altijd een goed idee om voor gebruik een arts te raadplegen als u voorgeschreven medicijnen of bloedverdunners gebruikt. HHC-bijwerkingen die tot nu toe zijn gemeld, zijn mild en niet bedreigend. HHC is onderzocht op zijn voordelen bij de behandeling van abnormale celgroei, maar HHC is niet getest met betrekking tot mogelijke bijwerkingen die langdurig gebruik kan veroorzaken.

HHC wordt genoemd bij veel voordelen voor de menselijke gezondheid, zoals het verminderen van ontstekingen, het remmen van de groei van kanker, het blokkeren van pijnsignalen en meer. Bijwerkingen van het gebruik van HHC zijn mild en niet bedreigend.

 

Raadpleeg jouw arts voordat u met een HHC-behandeling begint om te bepalen of HHC-supplementen geschikt voor u zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.