Pepsi lanceert de Rockstar Focus energy drink met paddo's!

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 08:44

Pepsi doet het weer met Rockstar.


In 2020 lanceerde PepsiCo al een energiedrank uit met drie varianten met hennepzaad extract. Rockstar Energy + HEMP kwam in de smaken “Original”, “Tropical Burst” en “Prickly Cactus”. Een mix van cafeïne, guarana en taurine met daarbovenop een intense hennep-smaak.


Afgelopen maand lanceerde PepsiCo een nieuwe Rockstar Energy Drink, te weten de Focus. Gemaakt met de ingrediënten Lion's Mane, een paddenstoel die traditioneel voor medicinale doeleinden wordt gebruikt, en 200 mg cafeïne, bedoeld om consumenten te voorzien van "functionele energie en een mentale boost om de dag aan te pakken en de beste versie van zichzelf te zijn.
De suikervrije, calorie-vrije drank is verkrijgbaar in drie smaken: citroen-limoen, witte perzik en sinaasappel-ananas.

Natuurlijk zijn er in de USA al veel functionele drankjes op de markt met paddo's als Lion's Maine, Reishi, Chaga en Cordyceps. Ook heb ik daar veel drinks met CBD en THC gezien. Ik merk in Nederland nog altijd veel weerstand tegen deze middelen. Zo ontstond er onlangs een enorme ophef op social media toen een bekende actrice over haar micro dosing ervaring met paddestoelen schreef.

Micro dosing betekent niet veel meer dan hele kleine doseringen nemen van vaak middelen die een psychoactief effect hebben. Net als de THC in cannabis. Wanneer je één wijntje bij het eten neemt, dan micro dose je alcohol zeg maar. Je voelt je iets fijner, maar je bent niet dronken.


Kwakzalverij?

 

Ook is het vandaag de dag blijkbaar een topic om meteen over de wetenschappelijke bewijsbaarheid van de eventuele voordelen en claims van "medicinale" middelen uit de natuur te discussiëren. Al worden paddo's en cannabis al eeuwen gebruikt, heel veel wetenschappelijk onderzoek waaruit ook echt blijkt dat je bijvoorbeeld beter kan focussen door Lions Main of minder pijn voelt door Cannabis in je drankje vind je daar nog niet over, maar anekdotisch bewijs is er altijd en ook zijn er wel onderzoeken gedaan. Meestal wel met ratten en muizen trouwens.

Is het kwakzalverij? Dat mag je voor je zelf uitzoeken. Claims worden bij de meeste producten in de supermarkt ook veelvuldig gemaakt. Door het eten van een Snickers is je focus ook veel beter, want studies hebben aangetoond dat mensen niet helder denken als ze honger hebben, wat leidt tot concentratieverlies, verminderde focus en slecht beoordelingsvermogen.

Ik ben fan van functionele drinks en kijk dan ook uit naar het moment om de Rockstar Focus met Lion's Maine te proberen.

#microdosing #mushrooms #lionsmane #focus #functionaldrinks

Meer info over paddo's? Check deze bronnen:

 

“Neurological Activity of Lion’s Mane (Hericium erinaceus)” https://journal.restorativemedicine.org/index.php/journal/article/view/109


“Dietary Supplementation of Lion’s Mane Medicinal Mushroom, Hericium erinaceus (Agaricomycetes), and Spatial Memory in Wild-Type Mice” https://www.dl.begellhouse.com/journals/708ae68d64b17c52,6de384366c0c5922,5af64f332e1ca306.html

 

“Neurotrophic Properties of the Lion’s Mane Medicinal Mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) from Malaysia” https://www.dl.begellhouse.com/journals/708ae68d64b17c52,034eeb045436a171,750a15ad12ae25e9.html

 

“Lion’s Mane: A Mushroom That Improves Your Memory and Mood?”
https://www.mushroomsknowbest.com/cognitive-health/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.