14 verbluffende voordelen van MCT Olie

Gepubliceerd op 3 juli 2019 om 18:34
ARIE BOOMSMA MCT OLIE
ARIE BOOMSMA MCT OLIE
ARIE BOOMSMA MCT OLIE

Door: Joan Clark


Origineel artikel in het Engels: klik hier


Sporters gebruiken al decennia lang een geheim wapen om hun vetvrije spiermassa te vergroten en het lichaamsvet te verminderen. MCT, of medium-chain triglyceriden, zijn een type vet dat je vindt in palmpitolie, kokosolie en talloze zuivelproducten, die je lichaam snel kan absorberen. De snelle opname en spijsvertering kunnen u vele MCT-olievoordelen bieden, waaronder een verbeterd geheugen, gewichtsbeheersing en gezondheid van het hart.
Regelmatig gebruik van MCT-olie kan gunstig zijn voor diegenen die worstelen met een slechte spijsvertering, lage energie, hormonale onevenwichtigheden, zwaarlijvigheid, alzheimer, dementie, langzame stofwisseling, inflammatoire aandoeningen en diabetes. De gezondheidsvoordelen die het gebruik van MCT-oliën oplevert, maken het een steeds populairder dagelijks supplement.
Als schone brandstof kunnen ze de mitochondriale functie van uw lichaam verbeteren, wat bijdraagt ​​aan het verminderen van uw risico's op ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten van atheroscleris, epilepsie en neurodegeneratieve ziekten.

In dit artikel gaan we leren wat MCT-olie is, de verschillen tussen MCT-olie versus kokosolie en meer manieren waarop MCT-olie je ten goede kan komen.


-Wat is MCT olie?
-MCT-olie vs. kokosolie
-Wat zijn de verschillende soorten MCT's?

-Hoe MCT olie te gebruiken
-MCT Olie bijwerkingen

MCT Olie voordelen

MCT-oliën zijn uiterst gemakkelijk voor het lichaam om af te breken en om te zetten in bruikbare energie. Ze worden gemakkelijk opgenomen in het lichaam en vormen een uitstekende therapie voor mensen met spijsverteringsproblemen of die hun galblaas missen. Ze hebben ook veel andere gezondheidsvoordelen wanneer ze regelmatig worden ingenomen. Hier zijn enkele geweldige voordelen die u kunt behalen door dagelijks MCT-oliën te gebruiken.


1. Verbetert geheugen


Een superieure hersenbrandstof, MCT's die zich omzetten in belangrijke ketonen kort na inname met slechts 20 gram MCT, het kan bescherming bieden tegen degeneratieve neurologische ziekten zoals dementie en Alzheimer.
De ketonen voorzien de hersenen van energie en beschermen de neurale paden die de symptomen van Alzheimer, dementie en andere neurodegeneratieve aandoeningen verminderen.
Volgens de Alzheimer Drug Discovery Foundation (ADDF) geloven ze dat MCT-oliën de geheugenfunctie kunnen verbeteren en de symptomen van depressie en angst kunnen verminderen.


2. Verbetert energie


MCT's zijn een uitstekende manier om je energie te verbeteren zonder te lijden aan de effecten die andere stimulerende middelen, zoals cafeïne, kunnen hebben. De lever verwerkt ze gemakkelijker, zodat ze snel in het lichaam opgenomen worden en zorgen voor snelle en langdurige energie zonder de hoeveelheid voedsel die je eet te verhogen. De snelle opname door het lichaam maakt de perfecte soort energie die utstekend is voor atleten en bodybuilders.


3. MCT-olie voor gewichtsverlies


MCT-oliën verhogen je metabolisme en helpen je verzadigingsgevoel te vergroten wanneer je ze gedeeltelijk gebruikt met een gezond dieet. In vergelijking met andere soorten vetten en oliën lijken MCT's een positief effect op de vetverbranding te hebben, wat kan resulteren in gewichtsafname. Gebruikt als voedingssupplement, hebben MCT's het vermogen getoond om het afzetten van vet door de cellen in het lichaam te onderdrukken door middel van verbeterde thermogenese vetoxidatie.
MCT's, helpen je om meer lichaamsvet te verbranden en meer ketonen te produceren, die je effecten bieden die vergelijkbaar zijn met die van een ketogeen dieet, zonder dat je het aantal netto koolhydraten hoeft te verminderen dat je consumeert.

 

Tekst gaat verder onder de advertentie; 

 

4. Gezondheid van het hart


In 2010 publiceerde The Journal of Nutraceuticals en Functional Foods een onderzoek dat suggereert dat MCT's kunnen helpen om het risico op het ontwikkelen van een metabool syndroom te verminderen. Artsen omvatten metabool syndroom met een cluster van metabole stoornissen waaronder abdominale obesitas, hypertensie, dyslipidemie en verminderde glucosewaarden. Het vermogen om te helpen uw kans om obesitas te krijgen te verkleinen, vermindert het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, deels als gevolg van MCT-oliën, ontstekingsremmende eigenschappen, gemakkelijke spijsvertering, verzadigende effecten en transformatie in energie.


5. Verbetert uw stemming


Je brein bestaat voornamelijk uit vetzuren, waardoor het nodig is om een ​​constante aanvoer van deze vetzuren via je dieet te gebruiken, zodat je helder denkt, je het beste voelt, scherp blijft en goed presteert op je werk.
Het voeden van je hersencellen is niet het enige voordeel, maar het verbetert ook de gezondheid van je darmen die verbonden is met cognitief functioneren. MCT's verbeteren de bacteriële gezondheid van het darmkanaal, de groei, prestaties en de vertering van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels, waardoor symptomen van angst, depressie en stress worden verminderd.


6. Verbetert de spijsvertering


Het in balans brengen van bacteriën in de darmen is een ander groot voordeel van MCT-oliën,  die een positief effect heeft op het energieverbruik, spijsverteringsklachten en het vermogen van het lichaam om de vitamines en mineralen op te nemen die worden aangetroffen in het voedsel dat je elke dag eet.
De MCT's kunnen helpen bij het doden van een breed scala aan voedsel vergiftigingen, virussen en bacteriën die verantwoordelijk zijn voor tal van problemen met de spijsvertering, zoals constipatie, candida, voedselvergiftiging, diarree en buikpijn, onder anderen. De gezonde vetten in MCT-oliën zijn essentieel voor het lichaam om vet oplosbare voedingsstoffen op te nemen, die in veel van de voedingsmiddelen die je elke dag eet zitten. Gebruik maken van de voedingsstoffen die u via uw dieet verbruikt; je moet ook genoeg gezond vet eten om op te nemen in je lichaam. Voedingsstoffen zoals bèta-caroteen, vitamine E, vitamine A, l fosfor, calcium en magnesium kunnen gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen als u voldoende gezonde vetten met uw dieet binnenkrijgt.


7. Antiviraal en antibacterieel


De antivirale eigenschappen van MCT-oliën zijn direct gerelateerd aan de middellange vetzuren die u in de olie aantreft. Vetzuren met een middellange keten werken verbazingwekkend en zijn uniek omdat je ze alleen op een paar plaatsen in de natuur aantreft.
Zowel bacteriën als virussen hebben een buitenlaag, zoals de huid, die hun DNA beschermt tegen vreemde indringers. Deze huid is kneedbaar en vloeibaar en bestaat uit een vetachtige substantie. De rest van het organisme, inclusief het DNA, bevindt zich in het vetachtige, huidachtige materiaal. Dit vetzuur wordt aangetrokken door de vetzuren in MCT-olie, waardoor het gemakkelijk in het organisme kan worden opgenomen. De middellange ketenvetzuren die het raamwerk MCT-oliën zijn, zijn veel kleiner dan die van het organisme, dat werkt om de omhulling van de ziekteverwekker te verbreken en uiteindelijk het organisme te doden.


8. Antischimmel


De MCT-oliën in kokosolie hebben veel antischimmel- en antimicrobiële eigenschappen. De middellange-keten-vetzuren hebben bewezen effectief te zijn in het verstoren van bacteriële, virale en fungale celmembranen, die leiden tot de dood van de cel. Studies suggereren dat MCT-olie de micro-organismen doodt die het lichaam binnendringen en bijdragen aan chronische ontsteking van de darmen. MCT verbetert het immuunsysteem dat uw lichaam verdedigt tegen tal van ziektes en aandoeningen. Vanwege de snelle absorptie van MCT olie beschermt het tegen inflammatoire darmaandoeningen zoals de ziekte van Crohn, coeliakie en IBS. Het consumeren van gezonde vetten is essentieel voor uw immuunsysteem om goed te kunnen functioneren.


9. Brengt bloedsuikerniveaus in evenwicht


Bij regelmatig gebruik helpen MCT-oliën om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden, de belangrijkste symptomen van Type 1 en Type 2 Diabetes. Ze bereiken dit door te voorkomen dat vet zich afzet in uw cellen en blokkeren de suikers die zich ophopen in je spieren en energiereserves.
MCT-oliën kunnen diegenen helpen met diabetes en diegenen die het risico lopen om de ziekte te ontwikkelen, om overgewicht te beheersen, de spijsvertering te optimaliseren en het metabolisme te verhogen.


10. Verhoog het fysieke uithoudingsvermogen


De vetzuren in MCT-olie verhogen je energie op cellulair niveau. Verhoogde cellulaire energie kan uw uithoudingsvermogen verbeteren door de glucose in uw lichaam te sparen en de glycogeenvoorraden in uw lichaam te vergroten. Verhoogde glycogeenvoorraden gaan langer mee en helpen bij het vertragen van de vermoeidheid die door uw lichaam na langdurige activiteit wordt gevoeld.


11. Ondersteuning bij hormonen


Voor degenen die worstelen met hormonale onbalans, kunnen MCT-oliën zijn wat je nodig hebt. Je moet genoeg gezonde vetten gebruiken om de juiste hormoonspiegels in je lichaam te creëren en te behouden. Hormonen zijn verantwoordelijk voor het helpen van uw humeur, het verhogen van uw metabolisme en het voorkomen van depressie en andere hormonale stoornissen. Hoog in gezonde vetzuren MCT's dragen bij aan gebalanceerde hormonen en verbeteren de insulinegevoeligheid van het lichaam. Een verbeterde insulinegevoeligheid kan gunstig zijn voor het handhaven van een gezond gewicht.


12. Haar- en nagelgezondheid


De vetzuren die worden aangetroffen in MCT-oliën zijn ideaal voor het leveren van een natuurlijke vochtinbrenger voor zowel haar als nagels. Gebruik op je hoofdhuid kan helpen om roos te behandelen, wat in wezen een schimmel is die resulteert in een onevenwichtigheid van vetzuur in de huid. Het krijgen van voldoende vetzuren, zoals die aanwezig zijn in MCT-olie, in uw dieet kan leiden tot een gezondere hoofdhuid.


13. Hersen gezondheid


Je hersenen hebben een constante stroom energie nodig om goed te kunnen functioneren. Omdat het echter niet in staat is om de energie op te slaan die het nodig heeft, vertrouwt het erop dat het zijn energie uit uw bloedglucose haalt. Wanneer uw bloedglucosewaarden laag worden, springt uw lever in actie en breekt het opgeslagen lichaamsvet af om essentiële ketonen te produceren. Er zijn twee manieren waarop u deze noodzakelijke ketonen kunt leveren die uw hersenen nodig hebben om te functioneren. U kunt een dieet met veel vet, weinig koolhydraten eten, of u kunt dagelijks MCT-oliën gebruiken. MCT-oliën, middellange vetzuren, helpen de bloedspiegels van de ketonen te verhogen, zodat ze gemakkelijk de bloed-hersenbarrière kunnen passeren, waardoor uw hersenen onmiddellijk energie krijgen.


14. Cholesterol verlagend


Het regelmatige gebruik van MCT-oliën is gekoppeld aan lagere niveaus van cholesterol. Wanneer ze een caloriearm dieet hebben gebruikt, hebben onderzoeken aangetoond dat MCT-oliën de niveaus van LDL-cholesterol kunnen verlagen en de niveaus van HDL-cholesterol in het lichaam kunnen verhogen in vergelijking met andere soorten oliën, zoals sojaolie. Er is aangetoond dat de verbeteringen in zowel cholesterol als antioxidanten het risico op hartaandoeningen op de lange termijn kunnen helpen.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

  • CBDIALED 500MG INFLAMMATION is een mix van hennep afgeleide breed spectrum CBD, organische MCT-olie en plantaardige terpenen. ✔ Deze tinctuur is bedoeld om te helpen bij milde tot chronische spier- en gewrichtspijnen en ontstekingen.
  • BREED SPECTRUM CBD EXTRACT: 16,7mg per druppel ✔ Werkzame blend van ingrediënten: Hennep CBD Olie, MCT Olie, Terpenen mix
  • ALL NATURAL: 100% Natuurlijk en vegan ✔ Non-GMO Hennep CBD Olie ✔ Vrij van Pesticiden ✔ Geen toegevoegde soja, suikers, gist, chemicaliën, kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen
  • MAKKELIJK TE GEBRUIKEN: Schud het flesje goed, vul het pipetje en druppel onder je tong. Houd de vloeistof onder je tong gedurende 1 volle minuut en slik door ✔ Ook geschikt om te mengen door je smoothie, ontbijt, dressing of favoriete drankje
  • PREMIUM: CBDialed gebruikt alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Onze producten zijn NON-GMO en PESTICIDE FREE met een volledig natuurlijke smaak ✔ Bovendien controleren we onze eigen productie, zodat we kunnen garanderen dat we u een product leveren dat uitzonderlijk is.
  • CBDIALED 500MG INFLAMMATION is een mix van hennep afgeleide breed spectrum CBD, organische MCT-olie en plantaardige terpenen. ✔ Deze tinctuur is bedoeld om te helpen bij milde tot chronische spier- en gewrichtspijnen en ontstekingen.
  • BREED SPECTRUM CBD EXTRACT: 16,7mg per druppel ✔ Werkzame blend van ingrediënten: Hennep CBD Olie, MCT Olie, Terpenen mix
  • ALL NATURAL: 100% Natuurlijk en vegan ✔ Non-GMO Hennep CBD Olie ✔ Vrij van Pesticiden ✔ Geen toegevoegde soja, suikers, gist, chemicaliën, kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen
  • MAKKELIJK TE GEBRUIKEN: Schud het flesje goed, vul het pipetje en druppel onder je tong. Houd de vloeistof onder je tong gedurende 1 volle minuut en slik door ✔ Ook geschikt om te mengen door je smoothie, ontbijt, dressing of favoriete drankje
  • PREMIUM: CBDialed gebruikt alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Onze producten zijn NON-GMO en PESTICIDE FREE met een volledig natuurlijke smaak ✔ Bovendien controleren we onze eigen productie, zodat we kunnen garanderen dat we u een product leveren dat uitzonderlijk is.

WAT IS MCT-OLIE?


MCT's zijn een uniek type verzadigd vet dat bekend staat als middellange keten triglyceriden. Triglyceriden zijn de vetmoleculen die bestaan ​​uit glycerol en drie vetzuren, de minste twee van de vetzuren die zich afzetten van de glycerol worden als gemiddeld beschouwd, wat betekent dat ze tussen 6 en 12 koolstofatomen hebben. Omdat ze relatief kort zijn, zijn MCT-oliën gemakkelijker te verteren, waardoor ze als brandstof kunnen worden verbrand in plaats van als vet te worden opgeslagen.
 
MCT-olie versus kokosolie


Zijn MCT-olie en kokosolie hetzelfde? Terwijl kokosolie de hoogste niveaus van MCT-olie bevat, is het belangrijkste verschil tussen de twee dat MCT-oliën meer geconcentreerd zijn en zijn samengesteld uit de vier verschillende soorten MCT-olie. In tegenstelling tot kokosolie, wordt MCT-olie vervaardigd om de middellange ketentriglyceriden van de rest van de vetzuren te scheiden.
 
Wat zijn de verschillende soorten MCT's?


C6 (Caproic Acid)
C8 (caprylzuur)
C10 (Capric Acid)
C12 (Lauric Acid)
 
Er zijn vier verschillende soorten MCT's die kokosolie bevat. Echte MCT kan de verwerking door de lever omzeilen, waardoor het gemakkelijker wordt opgenomen in het lichaam en omgezet in bruikbare ketonen voor uw lichaam om als energie te gebruiken. MCT-olie is uitsluitend samengesteld uit vetzuren met middelmatige ketens en levert in zijn meer geconcentreerde vormen nog sterkere doses ontstekingsremmende, antioxiderende en immuunversterkende vetzuren.
 
C6 (Caproic Acid)


Capronzuur is een vetzuur met gemiddelde keten dat is opgebouwd uit zes koolstofketens. Het komt in minimale concentraties in MCT-olie en wordt vaak onbedoeld daaruit verwerkt. Dit type vetzuur smaakt onaangenaam, maar kan snel worden omgezet in nuttige ketonen samen met waardevolle schone energiebronnen en ATP. Het is een zeer effectieve behandeling voor het conditioneren van de huid zonder vetzuurketens af te breken. Capronzuur wordt al lang gebruikt om huidaandoeningen zoals voetschimmel en ringwormen te behandelen.
 
C8 (caprylzuur)


Caprylzuur is een belangrijke middellange vetzuurketen. Lage concentraties bestaan ​​in kokosolie. Het is direct gekoppeld aan verbeterde cognitie en wordt snel omgezet in bruikbare energie zonder te worden verwerkt door de lever. Het is ook bekend om een ​​uitbarsting van energie te bieden terwijl het immuunsteun biedt, vanwege zijn antibacteriële en antioxiderende eigenschappen.
 
C10 (Capric Acid)


Dit vet bevat tien koolstofketens en maakt ongeveer negen procent van de kokosnoot wordt niet zo snel opgenomen in het lichaam als C8-vetzuren, maar is meestal de minder dure vorm van MCT-oliesupplementen. Net als de C6 en C8 omzeilt caprinezuur de verwerking door de lever om sneller te worden verwerkt tot bruikbare ketonenergie.
 
C12 (Lauric Acid)


Het meest voorkomende type MCT, laurinezuur, bevat 12 koolstofketens en vormt bijna 50 procent van de kokosolie. C12-vetzuren zijn niet in staat om het proces van de lever te omzeilen. In plaats daarvan stoppen ze in de lever voordat ze worden omgezet in bruikbare ketonenenergie. O spijsverteringssysteem breekt het zuur af in monolaurine, dat ons lichaam verdedigt tegen ziekteverwekkers, virussen, schimmels, parasieten en bacteriën. Het wordt beschouwd als een van de gezondste vetten ter wereld, maar kan moeilijk te vinden zijn in zijn natuurlijke vorm.
 
MCT Oil Mogelijke bijwerkingen


-Misselijkheid
-Prikkelbaarheid
-Maagpijn
-Maagproblemen
-Opvliegers
-Hoofdpijn
-Hoge bloeddruk
 
MCT Oil bijwerkingen


MCT-olie heeft zeer minimale bijwerkingen en is meestal een gevolg van het feit dat het supplement van slechte kwaliteit is. Wanneer u het supplement voor het eerst start, kunt u bijwerkingen krijgen.
Als u doorgaat met het nemen van het supplement, zult u echter merken dat de bijwerkingen geleidelijk verminderen en dat uw lichaam zal acclimatiseren aan de olie.
 
Hoeveel moet je nemen?


Wanneer u voor het eerst begint met een MCT-oliesupplement, begin dan met slechts één eetlepel per dag. Nadat uw lichaam gewend is aan het supplement, kunt u uw inname verhogen tot drie eetlepels per dag. Als u MCT-oliën gebruikt om uw metabolisme te verbeteren, uw cognitieve functie te verbeteren of een gezond gewicht te behouden, neem dan elke dag een tot drie eetlepels, 's ochtends.


CBD MCT-Olie gebruiken


CBD-druppels nemen met een MCT-oliebasis zal niet meer zijn dan een eetlepel per dag. De voordelen van MCT-olie ten opzichte van andere olie zijn enorm. Daarom adviseren wij om uw dagelijkse CBD-druppels met MCT Olie in te nemen. Hieronder vindt u al onze op MCT-olie gebaseerde CBD-druppels.

Bestel nu onze beste CBD in MCT olie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.