Nike komt met de Air Zoom HEMP!

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 14:10

Hennep is misschien wel één van de meest multifunctionele planten ter wereld. Je kunt er eten, kleding, auto’s, brandstof, olie en nog véél meer van maken. Daarnaast is het een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal.

Je begrijpt dat de positieve impact op het milieu enorm is als er vaker overgegaan wordt op hennep in plaats van gebruik te blijven maken van synthetische materialen.

 

Lange tijd is er een stigma op hennep in de wereld geweest door dat hennep een cannabis soort is en vaak in verband wordt gebracht met soft drugs. Gelukkig verandert dat in een groot aantal landen. Nederland loopt helaas hopeloos achter de feiten aan en blijft nog steeds leunen op het achterhaalde gedoog beleid uit de jaren 80. Nu grote merken, sport organisaties en landen als Uruguay, Canada, Thailand de Verenigde Staten en ook Groot Brittanië zich open stellen voor alles wat met cannabis te maken heeft kunnen Nederland en Europa niet langer achter blijven.

 

De Air Zoom Type "Hemp" heeft een bovenwerk gemaakt van ruwe hennep. Blauwe suède en corduroy-materialen verschijnen op de oogbevestigingen en het hiellipje, terwijl de kleur ook de gedrukte swooshes en teenendoos-stiksels siert. Hieronder vind je een dubbel gestapelde tussenzool van EVA-schuim en rode Zoom Air-tooling in de voorvoet, naast een rubberen buitenzool. Nods naar Londen en Tokio zijn aanwezig op de tongen, die "LDN" op de linkerschoen en "TYO" op de rechterkant spellen.

Uitgave datum: binnenkort

Prijs: Air Zoom Type is over het algemeen te koop voor $ 150.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.